Select Page

Træpiller i Assentoft

Træpiller i Assentoft. Find stort udvalg af træpiller med prisgaranti nær Assentoft.

Brændsel til pillefyr er en billig og miljøvenlig kilde til opvarmning.

Træpiller – Biobrændsel der er godt for miljøet

Træpiller er lavet af hårdt sammenpressede træfibre. Træpiller kan regnes som CO2 neutralt biobrændsel. Typisk bruges resproduktet fra anden træforarbejdning som grundlag for træpillerne. Alle træsorter kan anvendes, dog anvendes nåletræer ofte.

Produktionsforløbet ved fremstilling af træpiller starter ved at vådt råvareprodukter tørres. Disse råvareprodukter kunne være træspåner, savsmuld, resttræ og ofte en blanding.
Råvarene forarbejdes derefter i en slagmølle. Herefter finjusteres vandindholdet i materialet inden selve presningen af pillerne. Under presningen frigiver trået en slags naturligt lim kaldet lignin grundet den høje friktionsvarme der opstår under det kraftige pres. Træpillerne bliver cylinderformet da råvaremassen presses igennem cylinderformede huller af en matrice. Herefter sendes pillerne til afkøling og sigtes for at fjerne eventuelt smuld. Du kan desuden se en video omkring processen længere nede på siden.

Træpiller – størrrelse

Træpiller laves typisk i størrelsen på 6 mm eller 8 mm målt som diameteren på den færdige træpille. Der produceres dog også større piller.
Normalt kan man købe træpiller som løsvare, storsække eller små sække på paller.

6 mm træpiller eller 8 mm træpiller?

Skal du vælge træpiller i størrelsen 6 mm eller 8 mm? Det kommer primært an på hvad dit pillefyr bedst kan bruge. Der er som sådan ikke nogen forskel på brændværdien. Dog kan der være en tendens til at 6 mm træpiller har en højere vægtfylde end 8 mm træpiller.
Vær dog opmærksom på at nogle stoker skal indstilles hver gang man skifter størrelse på pillerne. Se udvalg og læs mere om træpillerne her

Hvad er et pillefyr til træpiller?

Et pillefyr fungerer grundlæggende som et oliefyr. Forskellen er naturligvis at fyret bruger træpiller som brændsel og ikke olie. Stort set alle pillefyr er i dag fuldautomatikse. Fyres justerer selv den mængde af piller der skal forbrændes. Pillerne ledes ned i pyrets forbrændingskammer via en snegl.

Der kan være store besparelser på at skifte til opvarmning via et pillefyr hvis du kommer fra gas eller olie. Du skal dog være opmærksom på at et pillefyr kræver lidt vedligeholdelse, og du gerne skal have et varmebehov af en vis størrelse for at fyret kan opretholde en forbrænding ved den optimale temperatur.

Køb af træpiller til pillefyr

Hvis du kommer fra olie eller gas har du nok ikke tænkt meget på kvaliteten af den gas eller olie som du har forbrændt. Dette har ikke været nødvendigt da producenterne er underlagt strenge krav til kvaliteten. Dette gør sig ikke gældende på samme måde når det gælder træpiller. Her er det vigtigt at sikre sig at man køber piller af en ordentlig kvalitet for at sikre en god forbrænding. I danmark er det heldigvis typisk ikke et problem da stort set alle de piller som sælges på det danske marked er af god kvalitet. Tjek dog altid producentens beskrivelse af produktet.

Træpiller pris – Hvordan finder man den bedste pris på træpiller?

Hvordan finder man den bedste pris på træpiller til pillefyr eller pilleovn nær Assentoft? Du kan vælge at surfe rundt på internettet og lede efter de bedste priser. Du kan alternativt også bare vælge en leverandør som har grisgaranti. Se for eksempel denne leverandør med prisgaranti.

Husk også at tænke på kvaliteten af de piller du køber. Træpiller må maks indeholde 10% vand, og 1% lim/restprodukt i danmark. Generelt så skal træpiller gerne være lyse og ligne/lugte som træ.

Hvordan er træpiller fremstillet

Her er en lille video omkring fremstillingsprocessen.

Køb træpiller i Assentoft

Køb brændsel lokalt og hent selv 

Der er flere forskellige muligheder når du vil købe træpiller. Du kan finde en lokal forhandler i Assentoft og selv køre ud og hente træpillerne. Det kan være en hyggelig måde at bruge en lørdag på hvis man alligevel har spændt traileren på bilen. Dog vil de fleste nok finde det ret besværligt i forhold til hvad man kan spare på at få leveret pillerne.

Få træpiller leveret direkte i Assentoft

Man kan også vælge at få sit brændsel leveret direkte til sin hjemmeadresse. Dette kan man gøre fra en lokal forhandler i Assentoft eller man kan finde en leverandør online og få bragt ud.

Der er som sådan ikke den store forskel i om man vælger at få leveret fra den ene eller den anden leverandør. Der kan dog oftest være et større udvalg at finde online og priserne bliver typisk også bedre ved lidt større leverancer da butikkerne online konkurrerer meget med hinanden.

For eksempel kan du finde et stort udvalg af træpiller med prisgaranti her.