Select Page

Træpiller i Næstved

Træpiller i Næstved. Find stort udvalg af træpiller med prisgaranti.

Brændsel til pillefyr og stoker er en billig og miljøvenlig kilde til opvarmning.

Træpiller – Biobrændsel der er godt for miljøet

Træpiller er lavet af hårdt sammenpressede træfibre. Træpiller kan regnes som CO2 neutralt biobrændsel. Typisk bruges resproduktet fra anden træforarbejdning som grundlag for træpillerne. Alle træsorter kan anvendes, dog anvendes nåletræer ofte.

Produktionsforløbet ved fremstilling af træpiller starter ved at vådt råvareprodukter tørres. Disse råvareprodukter kunne være træspåner, savsmuld, resttræ og ofte en blanding.
Råvarene forarbejdes derefter i en slagmølle. Herefter finjusteres vandindholdet i materialet inden selve presningen af pillerne. Under presningen frigiver trået en slags naturligt lim kaldet lignin grundet den høje friktionsvarme der opstår under det kraftige pres. Træpillerne bliver cylinderformet da råvaremassen presses igennem cylinderformede huller af en matrice. Herefter sendes pillerne til afkøling og sigtes for at fjerne eventuelt smuld. Du kan desuden se en video omkring processen længere nede på siden.

Træpiller – størrrelse

Træpiller laves typisk i størrelsen på 6 mm eller 8 mm målt som diameteren på den færdige træpille. Der produceres dog også større piller.
Normalt kan man købe træpiller som løsvare, storsække eller små sække på paller.

6 mm træpiller eller 8 mm træpiller?

Skal du vælge træpiller i størrelsen 6 mm eller 8 mm? Det kommer primært an på hvad dit pillefyr bedst kan bruge. Der er som sådan ikke nogen forskel på brændværdien. Dog kan der være en tendens til at 6 mm træpiller har en højere vægtfylde end 8 mm træpiller.
Vær dog opmærksom på at nogle stoker skal indstilles hver gang man skifter størrelse på pillerne. Se udvalg og læs mere om træpillerne her

Træpiller pris – Hvordan finder man den bedste pris på træpiller?

Hvordan finder man den bedste pris på træpiller til pillefyr eller pilleovn nær Næstved? Du kan vælge at surfe rundt på internettet og lede efter de bedste priser. Du kan alternativt også bare vælge en leverandør som har grisgaranti. Se for eksempel denne leverandør med prisgaranti.

Husk også at tænke på kvaliteten af de piller du køber. Træpiller må maks indeholde 10% vand, og 1% lim/restprodukt i danmark. Generelt så skal træpiller gerne være lyse og ligne/lugte som træ.

Hvordan er træpiller fremstillet

Her er en lille video omkring fremstillingsprocessen.

Køb træpiller i Næstved

Køb brændsel lokalt og hent selv 

Der er flere forskellige muligheder når du vil købe træpiller. Du kan finde en lokal forhandler i Næstved og selv køre ud og hente træpillerne. Det kan være en hyggelig måde at bruge en lørdag på hvis man alligevel har spændt traileren på bilen. Dog vil de fleste nok finde det ret besværligt i forhold til hvad man kan spare på at få leveret pillerne.

Få træpiller leveret direkte i Næstved

Man kan også vælge at få sit brændsel leveret direkte til sin hjemmeadresse. Dette kan man gøre fra en lokal forhandler i Næstved eller man kan finde en leverandør online og få bragt ud.

Der er som sådan ikke den store forskel i om man vælger at få leveret fra den ene eller den anden leverandør. Der kan dog oftest være et større udvalg at finde online og priserne bliver typisk også bedre ved lidt større leverancer da butikkerne online konkurrerer meget med hinanden.

For eksempel kan du finde et stort udvalg af træpiller med prisgaranti her.

Se også disse sider: Træpiller i Hørsholm   *   Træpiller i Helsingør   *   Træpiller i Silkeborg